Over ons

Vermeer in Amsterdam staat onder leiding van 1* Michelin Executive Chef Chris Naylor en biedt een kwalitatief hoogstaande en seizoensgedreven kaart in een moderne, natuurlijke en casual ambiance.

Ritme van de seizoenen

Chris: “Bij Vermeer draait alles om de producten. De natuur is voor mij de belangrijkste inspiratiebron. Wij koken volgens het ritme van de seizoenen.” In plaats van een uitgebreide kaart heeft Vermeer een vast menu, waarbij u alleen het gewenste aantal gangen hoeft aan te geven. De beschikbaarheid van ingrediënten die Chris krijgt aangereikt van zijn leveranciers bepaalt het menu. De gerechten kunnen dus dagelijks verschillen. Ingrediënten worden zo lokaal mogelijk ingekocht en sommige groenten en kruiden komen uit de daktuin van het bijbehorende NH Collection Barbizon Palace hotel. Veel creativiteit gecombineerd met pure en volle smaken kenmerken zijn keuken.

Seizoenscocktails

Vermeer voert een wijnkaart met een selectie van 40 topwijnen. Voor liefhebbers is er een uitgebreidere selectie beschikbaar. Voor een aperitief kunt u terecht bij de intieme bar, waar seizoenscocktails worden geserveerd. Naast Executive Chef Chris Naylor bestaat de brigade uit Sommelier Simon Veldman en de Maître Bjorn van Aalst.

Roomservice at Olof’s

Zijn tijdelijke pop-uprestaurant Roomservice at Olof’s heeft Chris geïnspireerd om Vermeer opnieuw uit te vinden. Chris: 

“De pop-up heeft bewezen dat Nederland klaar is voor een kaart met meer groenten en minder vlees en vis. Dat zorgt automatisch voor andere prijzen. Ook de casual sfeer is ons erg goed bevallen. We koken hier op hoog niveau en ook de service is hoogstaand, maar dat wil niet zeggen dat het stijf moet zijn. Wij moeten ervoor zorgen dat mensen een leuke avond hebben. Zonder bullshit, zoals we dat in Engeland zeggen.”

NH Collection

Vermeer is onderdeel van het NH Collection Barbizon Palace hotel. NH Collection is het upper-upscale merk van NH Hotel Group, waarin gastronomie een zeer prominente rol speelt.

Amsterdam heeft drie NH Collection hotels met een uitgebreid culinair aanbod. Bezoek onze websites:

NH Collection Barbizon Palace
NH Collection Doelen
NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky


Chris Naylor
Executive Chef
Chris Naylor

Chris Naylor (1970, Bedford, Engeland) begon zijn carrière bij de ‘Peetvader’ van de Engelse keuken, Albert Roux. Na met hem gewerkt te hebben in Londen, Amsterdam en New York, vestigde Naylor zich in Amsterdam. Zijn culinaire reis zette hij voort met Robert Kranenborg in restaurant La Rive, Vossius en Le Cirque. Kranenborg heeft Naylor geleerd te werken met groot respect voor producten en ingrediënten. Sinds tien jaar is Naylor Executive Chef bij restaurant Vermeer, waar hij werkt met verse en lokale producten. Zijn stijl van koken kan worden omschreven als creatief en met aandacht voor de ingrediënten, waarbij groenten een zeer belangrijke rol spelen. In 2011 is restaurant Vermeer, onderdeel van NH Collection Barbizon Palace, bekroond met een Michelinster. Tijdens de verbouwing van NH Collection Barbizon Palace runde de brigade van restaurant Vermeer onder leiding van Chris het succesvolle pop-up restaurant Roomservice at Olof’s.

Simon Veldman
Sommelier
Simon Veldman

Simon Veldman (1961, Rheden, Nederland) leerde de fijne kneepjes van het gastheerschap in het restaurant van Jean Beddington in Amsterdam. Twee jaar later ontdekte Veldman zijn passie voor de wondere wereld van wijn in het Pulitzer Hotel, met een wijnkaart met 1.800 verschillende wijnen. In 1991 ging hij aan de slag als Sommelier in restaurant Vermeer, onderdeel van het huidige NH Collection Barbizon Palace. Voor Veldman is het duidelijk hoe een Sommelier zich op moet stellen: dienend naar de gast en de wijn complementair naar het gerecht. Deze houding heeft hem veel opgeleverd. In 1993 verkreeg hij de titel van Vinoloog van De Wijnacademie. In 2007 is hij door restaurantgids Grootspraak uitgeroepen als ‘Sommelier van het jaar’ en GaultMillau verleende hem in 2016 de titel ‘Beste Wijn & Spijs Specialist van het Jaar’.

Bjorn van Aalst
Maître
Bjorn van Aalst

Bjorn van Aalst (1986, Herpen, Nederland) heeft een opleiding tot Sommelier gevolgd bij de Academie Gastronomie van Peter Klosse en een opleiding tot Vinoloog bij de Vinologenopleiding in Maarn. Van Aalst heeft zijn liefde voor wijnen én het veelzijdige vak van Maître ontdekt tijdens zijn werk op een golfbaan in Long Island, USA. Eenmaal terug in Nederland vestigde Van Aalst zich in Utrecht. Zijn carrière zette hij voort als Sommelier bij ‘De Nederlanden’ in Vreeland, als Maître/Sommelier bij De Burgemeester in Linschoten en als Maître/Sommelier bij Kasteel Heemstede in Houten. Excellente service staat bij Van Aalst voorop, waarbij hij er voor zorgt dat alles tot in de puntjes is verzorgd en het de gast aan niets ontbreekt.